Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Evcil Solar, büyük güneş enerjisi projesiTarih 24 Mart 2021, 12:52 Editör: Editör Elektrohaber

Evcil Solar, büyük güneş enerjisi projesi

Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) verilere göre, 2021 yılı şubat ayı itibarıyla güneş enerjisinin, üretilen toplam elektrik enerjisi içindeki payı yüzde 3,39; kurulu gücün toplam elektrik enerjisi içindeki payı ise yüzde 7,03 olarak gerçekleşti. Ayrıca veriler, 2021 şubat ayında üretilen enerjinin toplam elektrik enerjisi içindeki payının 2020’nin aynı ayına oranla yüzde 2,44’ten yüzde 4,09’a yükseldiğini ortaya koydu. Bu kapsamda, 2020 yılında güneş enerjisine 3 milyon euro'luk yatırım yapan Evcil Solar, bu yıl içinde 40 milyon dolarlık güneş enerjisi projesi hedefliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre ise, güneş enerjisinin 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarında yüzde 7,6’lık oran ile en hızlı büyümeye sahip enerji kaynağı olacağı öngörülüyor.

Türkiye’de, enerji ithalatı için 2018’de 43 milyar dolar, 2019’da 41,1 milyar dolar ödenirken, 2020’de enerji ithalatı faturası 30 milyar doların altına düştü. Ayrıca, son 2 yılda 262 milyar kWh mertebesindeki yenilenebilir kaynaklı elektrik üretiminde yaklaşık 12 milyar dolarlık enerji ithalatının önüne geçildi.

"Güneş sistemlerinin her yere kurulabilme şansı var"

Güneş enerjisine yatırım yapmanın hem kârlı hem de Türkiye’nin enerji politikaları için çok önemli olduğunu söyleyen Evcil Solar Enerji Genel Müdürü Mustafa Evcil, güneş enerjisinin sınırsız ve tükenmeyen bir enerji türü olduğunu, yenilenebilir enerji kaynakları içinde de en düşük işletme maliyeti olması sebebiyle en büyük potansiyele sahip kaynak olduğunu vurguladı.

Güneş enerjisinin kullanım alanları arasında doğrudan elektrik üretiminin olduğunu aktaran Evcil, "Türkiye’nin coğrafi koşulları dikkate alındığında diğer santrallerden farklı olarak güneş sistemlerinin küçük ya da büyük kapasiteler olarak her yere kurulabilme şansı var. Firmalarınızın çatısı, yüzde 100 elektrik tasarrufunun yanında sizlere ek kazanç da sağlayabilir. Bir başka deyişle, firma hem elektrik faturası ödemiyor hem de nakit akışı sağlıyor. Finansman tarafında ise leasing firmaları ve bankalar, firmanın durumuna göre bütçeye öz sermaye ve kredi sağlayabiliyor. Biz de, bu sistemi bankalar aracılığıyla her firmaya yüzde 100 leasing sağlayacak bir modele getirdik. Yani müşterinin cebinden hiç para çıkmadan, biz ekstra olarak firmanın çatısına güneş enerjisi sistemini yapabiliyoruz. Günümüzde enerjide bağımsızlık ekonomik bağımsızlık için en önemli adımdır.” şeklinde konuştu.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 1174 defa okunmuştur.

Güneş  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Karayolları İstanbul’da lisanssız GES kuracak

Karayolları İstanbul’da lisanssız GES kuracak İstanbul’un Silivri ve Büyükçekmece ilçe sınırları içinde 5,20 MW kurulu gücünde ...

Eskişehir’e depolamalı güneş santrali

Eskişehir’e depolamalı güneş santrali Eskişehir’de depolamalı güneş santrali kurulacak

Kurulu güc 1,2 teravata çıktı

Kurulu güc 1,2 teravata çıktı Küresel güneş enerjisi kurulu gücü 1,2 teravata çıktı

Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili

Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili: “Tarım ve Hayvancılık Bitti”

Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor

Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor ‘Sakarya’nın Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor

Bolu’da 9 Okulun Elektriği Güneşten

Bolu’da 9 Okulun Elektriği Güneşten Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Temiz Okul Temiz Enerji, Çevre Dostu 1000 Okul” projesi kapsamında, Bolu merkez ve ilçe...

EPDK, lisanssız GES kararında ısrarlı

EPDK, lisanssız GES kararında ısrarlı EPDK Başkan Yılmaz, sanayicilerin itiraz ettiği güneş enerjisi düzenlemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi

Brisa Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak

Brisa Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak Enerjisa Enerji, Brisa’nın Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak

ABD'den GES Tarifelere Muafiyet

ABD'den GES Tarifelere Muafiyet ABD'den Güneydoğu Asya'dan ithal edilen güneş panellerine yönelik tarifelere muafiyet
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4886

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3178

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3354

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15814

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18084

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26192

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164468