Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
17 ülkede sadece elektrikli olacakTarih 25 Ekim 2021, 13:09 Editör: Editör Elektrohaber

17 ülkede sadece elektrikli olacak

LeasePlan şirketinin yayımladığı “Kurumsal filolar iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebilir?” raporuna göre, 2050 yılına kadar 17 ülkede içten yanmalı motorlarla donatılmış araç satışı tamamen yasaklanacak

Dünyanın önde gelen oto kiralama şirketlerinden LeasePlan, Kasım ayında İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleşecek 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Konferansı “COP26” öncesi “Kurumsal filolar iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebilir?” adlı bir rapor yayımladı.

Rapora göre, Avrupa’da satılan her 10 araçtan 6’sını şirket araçları oluştururken, şirket araçları şahıs araçlarına oranla ortalama 2.25 kat daha fazla yol kat ediyor. 2019’daki yeni şirket araç kayıtlarının yüzde 96’sını benzinli ve dizel yakıtlı araçların oluşturduğuna dikkat çekilen raporda, tüm veriler doğrultusunda elektrikli şirket araçlarına geçişin, “sıfır emisyon” politikalarının gerçekleşmesine önemli ölçüde katkıda bulunabileceği vurgulandı.

Cesur adımlar

Son yıllarda siyasi otoritelerin karbon emisyonunu azaltılmasına yönelik baskıcı politikalar izlediği hatırlatılan raporda, Avrupa Parlamentosu’nun sıfır karbon emisyonuna geçişe yardımcı olacak bir dizi girişimleri tartışacağı belirtildi. Avrupa Birliği’nin, şirketleri 2030’a kadar sıfır emisyona geçme zorunluluğuyla karşı karşıya bırakabileceği de ifade edilen raporda, İngiltere’nin 2030’dan itibaren yeni içten yanmalı motorlu araçların satışını yasaklamak da dahil bir dizi cesur adım attığı hatırlatıldı. Aynı şekilde, ABD’de Joe Biden yönetiminin, 2030’da satılan tüm yeni araçların yarısının sıfır emisyonlu, elektrikli, plug-in hibrit veya yakıt hücreli elektrikli araçlardan oluşmasına yönelik kararname imzaladığına vurgu yapıldı. LeasePlan raporu, şu ana kadar 17 ülkenin 2030 ila 2050 yılları arasında içten yanmalı motora sahip araçların satışını tamamen durdurmayı hedeflediğini belirtiyor.

145 milyon adet

Ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonlarının yüzde 72,8’nin karayolu taşımacılığından geldiğinin altı çizilen raporda, elektrikli araçların, rüzgâr ve güneş gibi sürdürülebilir kaynaklardan güç aldığında ulaşım emisyonlarının azaltılması açısından büyük fayda sağlayacağı belirtildi.

2020’de küresel elektrikli araç satışlarının, yüzde 41 artışla 3 milyona ulaştığı kaydedilirken, elektrikli araçların artık yüzde 4.6 küresel pazar payına sahip olduğu, bugün 10 milyon olan küresel elektrikli araç adedinin 2030’da 145 milyona çıkmasının beklendiği ifade edildi.

17 ülkede sadece elektrikli olacak

Farklı çözümlere yelken açtılar

Kentlerin giderek farklılaşan ulaşım ihtiyaçlarına yönelik ortak vizyona sahip üç Fransız şirketi Citroen, Accor ve JCDecaux, geleceğin otonom ulaşım sistemlerini yansıtan yepyeni bir ortaklık kurdu. Otomotiv şirketi Citroen, otel ve restoranlarıyla tanınan Accor ve Fransa’nın önde gelen reklam devi JCDecaux’un oluşturduğu “Urban Collectif” isimli ortaklık, devrim niteliğinde bir ulaşım konsepti yarattı. Konsept, elektrikli otonom platformu “Citroen Skate”i temel alıyor ve bunu üzerine inşa edilebilecek farklı hizmet uygulamaları sunan kapsüllere dayanıyor. Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness ve JCDecaux City Provider isimli üç yeni hizmeti içeren konsept, otonom mobilite çözümlerini alışılmışın dışına çıkarıyor.

17 ülkede sadece elektrikli olacak

60. yıldönümünde farklı bir konseptle anıldı

Renault’nun ülkemizde olmasa da Avrupa ve Latin Amerika’da “ikon” haline gelen Renault 4 modelinin 60. yaşı, ilginç bir konsept ile kutlandı. Bunun için tasarımcı Mathieu Lehanneur ile iş birliği yapan Renault, “SUITE No. 4” adıyla ilginç bir araç ortaya çıkmasını sağladı.

Bir otel odasından ilham alınarak yapılan araç, 30 yıl boyunca 28 ülkede üretilip, 100 ülkede 8 milyondan fazla satılan “Renault 4L”nin tekrar ses getirmesine aracılık ediyor. Arka kısmında rahat yastıklar, minder ve cam tavan gibi unsurlarla adeta “açık hava oteli odası” haline dönüşen Renault 4L, insanı içine çekiyor ve bu aracın içinde bir deniz kenarı ya da dağ tepesinde uyanma isteği yaratıyor.

Renault 4L’nin resmi olarak açıklanmasa da tekrar ve tamamen elektrikli olarak üretilebileceği yolunda dedikodular mevcut. Hatta firmanın bu araç için hazırladığı test sürüş etkinliği sırasında, bazı “4L” modellerinin elektrikliye çevrilmiş olduğu da gözden kaçmadı.

17 ülkede sadece elektrikli olacak

Toyota’dan minik crossover yolda

Toyota, şehirler için tasarlanan tamamen yeni A segmentindeki crossover modeline “Aygo X” ismini verdi. Aygo X’in “X” harfi, markanın genişleyen SUV ürün gamına gönderme yaparken, Toyota’nın en minik üyesi olan ve ikinci nesliyle üretilen Aygo’nun kardeşi olacak. Aygo X, ilk kez Kasım ayında gösterilecek.

Her ne kadar Türkiye’de satışa sunulmasa da Aygo, 2005’ten bu yana Toyota’nın en ulaşılabilir modeli olarak Avrupa’da ilgi görüyor. Toyota Avrupa’nın AR-GE merkezinde geliştirilen araç. Avrupa’da tasarlanan ve üretilen bir model olarak öne çıkıyor. Yeni Yaris ve Yaris Cross’ta kullanılan, büyük beğeni toplayan GA-B platformuna sahip olacak Aygo X, tıpkı Aygo gibi Çekya’daki Kolin fabrikasında üretilecek.

17 ülkede sadece elektrikli olacak

Yüce’ye ‘Diplomasiye Üstün Katkı Madalyası’

Çekya Dışişleri Bakanlığı, Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce’ye layık gördüğü “Diplomasiye Üstün Katkı Madalyası”nı geçtiğimiz hafta düzenlenen bir törenle takdim etti. Yüce’ye madalyası, İstanbul’da düzenlenen bir törenle Çekya İstanbul Başkonsolosu Jiri Cistecky tarafından sunuldu. Çekya Cumhuriyeti’nin dış ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan yabancı ülke vatandaşlarına verilen “Diplomasiye Üstün Katkı Madalyası” geçtiğimiz yıl Yüce’ye verilmiş, ancak tören, pandemi kısıtlamaları nedeniyle bu yıla ertelenmişti.

Törende bir konuşma yapan Yüce, layık görüldüğü madalyanın çok farklı anlamlar taşıdığını belirterek, Skoda distribütörlüğüyle 32 yıldır iki ülke arasındaki iş birliğine katkı sağladıklarını, 2018’de de kültür, sanat, spor alanında iş birliğini daha da geliştirmeyi amaçlayan Türk-Çek Dostluk Derneği’nin temellerini attıklarını hatırlattı.

17 ülkede sadece elektrikli olacak




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 1560 defa okunmuştur.

Aktüel  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti

22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti ‘Enerjinin Yıldızları Projesi’nin yeni yıldızları da belli oldu. Kaynak: 22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti 

Huawei'den giyilebilir cihazlarda 50,7'lik büyüme

Huawei'den giyilebilir cihazlarda 50,7'lik büyüme Huawei'den giyilebilir cihazlarda yüzde 50,7'lik büyüme

iPhone'u bırakıp Huawei alıyor

iPhone'u bırakıp Huawei alıyor ABD yaptırımları sebebiyle Çinliler iPhone'u bırakıp Huawei alıyor

Son başvuru 30 Nisan

Son başvuru 30 Nisan Dicle Elektrik’in 60 bin liralık ödüllerine son başvuru 30 Nisan

Call of Duty’ filmi yolda!

Call of Duty’ filmi yolda! İlk piyasaya sürüldüğü 2003 yılından beri dünya

Buzdolabındaki mesafeye dikkat

Buzdolabındaki mesafeye dikkat Buzdolabındaki mesafeye dikkat: Çok harcatıyor

Yıldırımdaki gizem çözüldü

Yıldırımdaki gizem çözüldü Yıldırım düştüğünde atmosferde anti-madde yaratan foto nükleer tepkimelerin meydana geldiği ortaya çıktı.

EGD 9.uncu Kurultayı

EGD 9.uncu Kurultayı EGD 9.uncu Küresel Isınma Kurultayını Düzenledi

Geleceğin Enerji Koruyucuları

Geleceğin Enerji Koruyucuları AYEDAŞ Geleceğin enerji koruyucularını yetiştiriyor..
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4870

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3166

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3338

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3350

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15800

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18064

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26166

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164408