Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Ağaoğlundan enerjiye 2 milyarlık yatırımTarih 16 Haziran 2023, 15:12 Editör: Editör Elektrohaber

Ağaoğlundan enerjiye 2 milyarlık yatırım

Gayrimenkul, turizm, yenilenebilir enerji alanlarında da faaliyet gösteren ve bugüne kadar 40 binden fazla konut ve ticari alan geliştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji sektörüne odaklanacak.

Grubun yatırım planları ve yeni hedeflerini düzenlenen basın toplantısıyla açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, gayrimenkul sektöründe projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, “Grubumuzun aldığı stratejik kararla, başta yenilenebilir enerji olmak üzere sürdürülebilirlik prensiplerine uygun diğer sektörlerde de büyüyeceğiz” dedi.

Ağaoğlu’nun Türkiye’de yenilenebilir enerjide 2007 yılında aldığı lisanslarla sektörün ilk yatırımcıları arasında bulunduğunu ifade eden Burak Kutluğ, “Bugüne kadar yapılan yatırımlarla grubun geliştirdiği toplam kurulu güç 637 MW’a ulaştı.

Ağaoğlu Enerji Grubu çatısı altında devam eden ve yıl sonunda tamamlanacak yatırımlarla 364 MW’lık bir kurulu gücümüz var” bilgisini verdi. Başta rüzgâr santralleri olmak üzere bugüne kadar yenilenebilir enerji sektörüne 550 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Kutluğ, “Bu yılın sonuna kadar enerji alanında yaklaşık 2 milyar TL’lik bir yatırım bütçemiz var.

Gelecek iki yıl için de 500 MW’lık bir kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Beş yıllık süre sonunda da bu büyüklüğü 1000 MW’a çıkarmayı planlıyoruz. Yatırım portföyümüzü rüzgâr ve güneş santralleri oluşturuyor” açıklamasında bulundu.

Yenilenebilir enerji üretimi ve yenilenebilir enerji teknolojilerine odaklanacaklarını belirten Kutluğ “Şu anda Tatlıpınar’a yaptığımız ek 79 MW güneş ve ek 33 MW rüzgâr yatırımının yanı sıra Yalova ve Gemlik’teki santrallerimizde de 30 MW’lık kapasite artırımı yatırımlarımıza başladık. Bunlara ek olarak, HES yatırımımızın olduğu bölgede 4 MW’lık bir GES kurarak hibrit hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Ağaoğlu, diğer taraftan Tatlıpınar Enerji ile de halka açılma sürecinde. Dünyadaki yenilenebilir enerji alanındaki teknolojinin sürekli geliştiğini ve bu gelişmeleri yakından izlediklerine işaret eden Kutluğ, bu konudaki stratejilerini şöyle özetledi: “Şu an tüm dünya enerji depolaması üzerinde çalışıyor ve bunu başaran enerjide oyunu değiştirecek.

Yine tüm dünyanın üzerinde çalıştığı bir diğer başlık ise yeşil hidrojen. Bu iki konu üzerinde ciddi çalışmalarımız var. Entegre bir enerji grubu haline gelmek için bu alanlara da yatırım yapma hedefimiz var. Bir diğeri elektrikli araçlar. Ağaoğlu Enerji Grubu olarak elektrikli araç şarj istasyonlarında alternatifleri düşünebiliriz.”

Enerjide yurt dışı fırsatları inceliyoruz

Bu süreçte, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışındaki yatırım fırsatlarına da odaklanacaklarına işaret eden Kutluğ, “Yeni yatırımlarımızı sadece Türkiye’de değil yurt dışında da hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Markamızın itibarının çok kuvvetli olduğu ülkelerde, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla da var olmak istiyoruz. Doğu Avrupa, Balkan ülkeleri, Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri gibi bölgelerdeki fırsatları yakından inceliyoruz” açıklamasında bulundu.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 510 defa okunmuştur.

Firmalar  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Bakırlar Enerji’den, 240 bin haneye ‘temiz enerji’

Bakırlar Enerji’den, 240 bin haneye ‘temiz enerji’ Adana'da faaliyet gösteren Bakırlar Enerji, güneş paneli üretimine başladı.

ARTA'dan güneşe ve suya iki yatırım

ARTA'dan güneşe ve suya iki yatırım ARTA Tekstil; 9 milyon dolarlık Güneş Enerji Santrali ve yaklaşık 500 bin euroluk su tasarrufu yatırımı gerçekleşti...

Apple ürünlerine büyük zam

Apple ürünlerine büyük zam Apple Türkiye birçok ürününde yüzde 10'a varan fiyat artışı gerçekleştirdi.

‘Ahlatcı Doğalgaz’dan Enerya Enerji İçin Halka Arz Başvurusu

‘Ahlatcı Doğalgaz’dan Enerya Enerji İçin Halka Arz Başvurusu Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım tarafından yapılan

Monster , garanti modelini duyurdu

Monster , garanti modelini duyurdu Monster Notebook, kullanıcı hatalarını da kapsayan yeni garanti modelini duyurdu

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu “Enerjimiz Geleceğimiz İçin” Mottosuyla Yayınlandı

Elektrik Üretim A.Ş. yeni bir şirket kuruyor

Elektrik Üretim A.Ş. yeni bir şirket kuruyor Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Elektrik Üretim A.Ş. tarafından EUAS International unvanlı b...

Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı

Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı

IPhone, TYPE-C'ye geçiyor

IPhone, TYPE-C'ye geçiyor USB-C portuna sahip ilk iPhone'un, gelecek yıl tanıtılacak iPhone 15 olacağı söyleniyor
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4886

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3182

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3354

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15814

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18084

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26194

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164474