Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Otomatik Kayıp Kaçak Takip SistemiTarih 01 Mayıs 2016, 17:38 Editör: Editör Elektrohaber

Otomatik Kayıp Kaçak Takip Sistemi

Türk mühendisler tarafından geliştirilen  "otomatik kayıp kaçak takip sistemi" ile elektrik dağıtım şirketlerinin işleri kolaylaşacak. Dicle Elektrik ile 8 aydır devam eden bir proje yürüttüklerini söyleyen mühendisler, "Bu büyüklükteki bir uygulama ile Türkiye dışında son 3 yılda, 100  milyon dolardan fazla kazanç sağlandı" dedi.


Yaklaşık 17 yıldır akıllı sayaç ve enerji ölçüm cihazları üzerine  faaliyet gösteren MST şirketinin Satış ve Pazarlama Direktörü Selahattin Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı bölgelerinde hizmet veren  elektrik dağıtım şirketlerinin ihtiyaçları doğrultusunda sistemler geliştirdiklerini söyledi.


Caner, otomatik kayıp-kaçak takip sistemini özellikle Doğu ve  Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki "teknik olmayan kayıpları" dağıtım şirketlerine göstermek, yerini bildirmek ve hızlı bir şekilde anlık tüketimin analizini yapmak  üzere tasarladıklarını ifade etti.


Sistemin, elektrikte kayıp-kaçak yaşanan noktayı radyo frekansı veya GPRS yoluyla tespit ettikten sonra azaltılması için dağıtım şirketlerine özel çözümler sunduğunu dile getiren Caner, şu bilgileri verdi:


"Otomatik kayıp- Kaçak takip sistemi, aşırı kullanım olan bölgeyi  tespit edip, merkeze bilgi aktarabiliyor. Parasını ödemeyen abone tespit  ediliyor, elektrik otomatik olarak kesiliyor ve fatura ödendikten sonra yeniden uzaktan açılabiliyor. Bu, ayrıca insanların ödeme alışkanlıklarını da değiştiren  bir sistem. Türkiye'de Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) ile 8 aydır devam eden  bir proje aşamamız var. Burada ilk olarak 2 bin 100 sayaç ile başlayacağız  sistemi uygulamaya. Analizlerimizi yapıp ihtiyaçlarımızı belirledikten sonra, 100  bin sayaca kadar çıkarmayı planlıyoruz. DEDAŞ'ın kapsamında ise şu an 800 bin  sayaç var."


Caner, şu an DEDAŞ ile birlikte Aras Elektrik Dağıtım AŞ ve Sabancı Holding ile de yakın temasta olduklarını ve sistemin daha çok kullanılmasını  amaçladıklarını aktardı.


'YURTDIŞINDA 100 MİLYON DOLARDAN FAZLA KAZANÇ SAĞLADI'  


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki elektrik dağıtım şirketinin  ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen benzeri bir sistemin şu an 175 bin sayacı  canlı olarak takip ettiğini belirten Caner, bu sistemdeki verilerin GPRS üzerinden aktarıldığını söyledi.


Caner, sistemin elektrik dağıtım şirketlerine önemli getirisi olduğunu vurgulayarak, "Bu tip uygulamaların getirileri çok yönlü olabiliyor. Elektrik dağıtım şirketlerine sistem ve veri analizi konusunda da katkılar sağlayabiliyor. Bahsettiğimiz bu büyüklükteki bir uygulama ile Türkiye dışında son 3 yılda, 100  milyon dolardan fazla kazanç sağlandı." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: Milliyet



ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 6004 defa okunmuştur.

Gelişmeler - İcatlar  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Bayraktar TB3'ten tarihi başarı

Bayraktar TB3'ten tarihi başarı Bayraktar TB3'ten tarihi başarı: Testi başarıyla tamamlandı

Şarj İstasyonlarındaki Tehlike

Şarj İstasyonlarındaki Tehlike Halka açık şarj istasyonları kötü amaçlı yazılım bulaştırıyor

ATAK 2'nin uçuş tarihi belli oldu

ATAK 2'nin uçuş tarihi belli oldu TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yerli ve milli taarruz helikopteri ATAK 2'nin Nisan ayı içinde uçurulacağını aç...

Bilim dünyasından hayatı kolaylaştıracak iki yeni buluş

Bilim dünyasından hayatı kolaylaştıracak iki yeni buluş Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerden hayatı kolaylaştıracak iki buluş haberi geldi.

Türk Mühendisten Müthiş Buluş!

Türk Mühendisten Müthiş Buluş! Türk Mühendisten Müthiş Buluş! Yüzde 32 Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Öğrencilerinden Yerli Elektrikli Otomobil

Öğrencilerinden Yerli Elektrikli Otomobil Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri..

Tek tip şarj zorunluluğu onaylandı

Tek tip şarj zorunluluğu onaylandı Avrupa Parlamentosu tek tip şarj zorunluluğu onaylandı

iPhone 14'e ait ilk fotoğraflar sızdı

iPhone 14'e ait ilk fotoğraflar sızdı Kullanıcılar iPhone 14 ailesine dair detayları araştırırken, Apple'ın yeni akıllı telefonuna dair detaylar orta...

Ekosistemin paydaşları bir araya geliyor

Ekosistemin paydaşları bir araya geliyor Dijital dönüşüm zirvesi, ekosistemin paydaşlarını bir araya getiriyor
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4846

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3134

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3302

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3318

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15770

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18022

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26074

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164270