Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Kastamonu'na BarajTarih 01 Temmuz 2016, 19:05 Editör: Editör Elektrohaber

Kastamonu'na Baraj


Toplam maliyeti 170 Milyon TL olan ve aralarında Araç Barajı’nın da bulunduğu 21 adet tesisin temel atma ve açılış merasimi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, KastamonuValisi Mesut Yıldırım, Milletvekilleri, Belediye Başkanları DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, ilçe Belediye Başkanları, basın mensupları ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. 


Açılışı yapılan, temeli atılan 21 adet tesiste; 2 adet baraj, 1 adet sulama, 17 adet ıslah ve taşkın koruma tesisi ve 1 adet DKMP tesisi bulunuyor.


170.000.000 TL ‘ye mal olacak tesislerle; 81 000 da tarım arazisi sulanacak,1,58 milyon m3 içme ve kullanma suyu temin edilecek, 1 İl Merkezi, 3 İlçe merkezi, 10 yerleşim yeri, 2403 da arazinin taşkınlardan korunacak, yıllık 13,79 milyon kilowattsaat enerji üretimi yapılacak.


Kastamonu Valiliği ziyareti ve basın toplantısı ile başlayan program daha sonra Belediye Başkanlığı ziyareti ve Koordinasyon Toplantısı ile devam etti. Bu programların ardından ise toplu açılış ve temel atma merasimi gerçekleştirildi.


Merkezi Hükümet olarak Kastamonu’ya ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Merkezi Hükümet olarak Kastamonu’ya son 13 yılda 7 Milyar TL kaynak aktarılmış,   çok sayıda sağlık tesisi hizmete alınmış, ileri teknolojiyi yakalamak adına eğitime ciddi destek sağlandı, son 13 yılda 250 km bölünmüş yol yapıldı, TOKİ projesi kapsamında 2 119 proje tamamlandı, KÖYDES Projesi kapsamında 1 811 birimin içme suyu sorunu ortadan kaldırıldı. “dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da Kastamonu’ya ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “4 baraj inşa ettik, 108.620 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 87 milyon TL zirai gelir artışı sağladık, 38 dere ıslahını tamamladık, 62 milyon fidanı toprak buluşturduk, Şehir Ormanı, 6 bal ormanı ve 20 mesire yeri tesis ettik, Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık, 23 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 2 Deniz Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve Havaalanı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurduk.”dedi.


Kastamonu’ya müjdelerle geldiklerini ifade eden Eroğlu “Kastamonu’ya 212 Milyon TL’lik 20 müjde ile geldik. Müjdelerin 211 960 000 TL’lik 19 adedi DSİ Genel Müdürlüğü’ne, 40 000 TL’lik 1 adedi MGM’ye aittir. Bu müjdeleri hayata geçirdiğimizde 22.500 dekar arazi sulanacak, Yıllık 4,33 milyon m3 içme suyu sağlanacak, 3 ilçe, 12 köy, 5 mahalle ve 1.026 dekar arazi taşkınlardan korunacaktır.”dedi.


Temeli atılacak, açılacak tesislerin Kastamonu için önemli projeler olduğunu ifade eden Eroğlu “Bu projelerde bizlere büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.


Kastamonu için bugünün son derece önemli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan KastamonuValisi Mesut Yıldırım “Bu yapılan yatırımlar Kastamonu şehrimiz için son derece büyük önem arz etmektedir. Temeli atılacak baraj ve sulama projelerimiz ile şehrimizde sulanabilir arazi miktarını artıracağız. Araç Barajının sulaması da tamamlandığında ciddi anlamda sulu tarım imkanı ortaya çıkacaktır. Sayın Bakanımıza teşriflerinden dolayı ve verdikleri müjdelerden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Temeli atılan ve açılan tesislerin şehrimize hayırlı olsun. ” dedi.


Temeli atılan tesislerle alakalı bilgi veren DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ise, “Temelini atacağımız ilk işimiz “Araç Barajı”dır. Barajımız ile; Baraj ile 53 590 da alana sulama suyu sağlanacak ve 5 MW Kurulu güç ile 13,79 milyon kilowattsaat/yıl enerji üretimi yapılacaktır. Temelini atacağımız ikinci işimiz “Taşköprü Hasanlı Barajı’dır. Taşköprü Hasanlı Barajı ile 7 330 da alana sulama suyu ve Taşköprü İlçesine yıllık 1,58 milyon m3 içme suyu sağlanacaktır. Bugün ayrıca 20 000 dekar araziye ilave sulama suyu sağlayacağımız Kösençayırı Göleti Yükseltmesi işinin açılışını yapacak, 17 adet müteferrik taşkın koruma tesisinin de temelini atacağız.”dedi.


Diniz sözlerini “ Bu projelerin hayata geçmesinde bizlere her zaman destekleri ile büyük güç veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na, valimize, milletvekillerimize şükranlarımı sunuyor, yüklenici firmaların çok değerli çalışanlarına,  DSİ mensubu kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, temelini atacağımız, açılışını yapacağımız bu tesislerin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum.



ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 5810 defa okunmuştur.

Hes  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Türk mühendisler kompakt mini HES geliştirdi

Türk mühendisler kompakt mini HES geliştirdi Türk mühendisler, kolay kurulabilen mini HES geliştirdi Kaynak: Türk mühendisler kompakt mini HES geliştirdi..

Tam kapasiteyle elektrik üretimi

Tam kapasiteyle elektrik üretimi Ilısu Barajı'nda tam kapasiteyle elektrik üretimi başladı

Çetin Barajı'nda enerji üretimi başladı

Çetin Barajı'nda enerji üretimi başladı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, silindirle sıkıştırılmış beton tipine göre Türkiye ve Avrupa'nın

5 HES'ten ekonomiye katkı

5 HES'ten ekonomiye katkı 5 HES'ten ekonomiye bir yılda 11,1 milyar liralık katkı

5 HES’ten ekonomiye katkı

5 HES’ten ekonomiye katkı 5 HES’ten ekonomiye 11.1 milyar TL’lik katkı

Ordu'nun Dereleri Enerji Üretiyor

Ordu'nun Dereleri Enerji Üretiyor Ordu'da inşaatı biten 1 hidroelektrik santrali (HES) daha devreye girdi

O Derelerde 13 Hes Enerji Üretiyor

O Derelerde 13 Hes Enerji Üretiyor Ordu'nun Derelerinde 13 Hes Enerji Üretiyor

HES'ler birinci sıraya yükseldi

HES'ler birinci sıraya yükseldi Hükümetten açıklama: HES'ler doğalgazı da kömürü de geçip birinci sıraya yükseldi

HES Özelleştirmesine Süre Uzatımı

HES Özelleştirmesine Süre Uzatımı EÜAŞ'a Ait Yenice HES Özelleştirmesine Süre Uzatımı
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4870

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3164

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3338

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3350

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15800

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18062

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26160

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164404