Geçen Nisan ayında gerçekleşen ve yaklaşık 300 bin bilgisayarı etkileyen fidye yazılımın sistemine benzer bir yazılımla dünya çapta bir siber saldırı daha yapılırken, Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu (USGF) saldırılara karşı Türkiye'ye kritik bir uyarıda bulundu ve sibel saldırılara karşı atakda olmaları gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu (USGF), "Mesainin başlaması ile virüsün yayılmaya başlayacağını ön görüyoruz. Mail kutularına gelen mesajlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle beraber virüsün etkisi altına aldığı Windows işletim sistemi de yenileme piyasaya surulmuş durumda, bu yenilemeyide de kesinlikle yapmanız gerekmektedir" temkinlerinde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda 300 bin bilgisayarı zedeleyen fidye yazılımı korkusu güncel bir siber tehlikeyi yeniden gündeme getirdi. Nisan ayında 160 ülkeyi uyaran bilgilendirmede "WannaCry (Zırlamak istiyorum)" uygulamasıyla aynı yöntemi izleyen virüs yazılımı tarafından yapılan saldırıdan binlerce bilgisayar etkilenirken, saldırı en çok Rusya ve Ukrayna'yı etkiledi. Saldırıya sebeb olan yazılımın Avrupa'da bir kısım devletler ile ABD'de de gönderildiği ve bazı önemli şirketlerin bilgisayarlarını ele geçirdiği aktarılırken, Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu (USGF) saldırılara karşı Türkiye'ye de kritik bir uyarı yaptı.