Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
100 megavatlık güneş parkıTarih 27 Ocak 2017, 15:35 Editör: Editör Elektrohaber

100 megavatlık güneş parkı

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, şirketin Pakistan'da yaptığı 100 megavatlık güneş enerjisi yatırımına ilişkin, "Enerji alanında iş birliğine attığımız her adımda Pakistan’ın enerjide dışa bağımlılığı azalırken, Türkiye bölgede hedeflediği büyümeye biraz daha yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Zorlu Enerji'nin Pakistan'da gerçekleştireceği 100 megavatlık solar park yatırımı için Lahor kentinde imza töreni düzenlendi.

Pakistan'ın 3 yıl sonra kabul edilen ilk ve en büyük yenilenebilir enerji başvurusu olma özelliği taşıyan yatırımla birlikte Zorlu Enerji'nin yurt dışındaki kurulu gücü 447 megavata, toplum kurulu gücü ise bin 147 megavata ulaşacak.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Ak, dost ülke Pakistan'ın, yurt dışında yenilenebilir enerji alanında ilk yatırımlarını yaptıkları ülke olarak kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Enerji açığı yüksek olan Pakistan’da yenilenebilir enerji alanında şimdiye kadar önemli yatırımlara imza atmış bir şirket olarak güneş enerjisi alanında yeni bir başlangıç yapmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Ak, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz senelerde devreye aldığımız rüzgar santralimize bugün güneşi ekliyoruz. Rüzgar ve güneş başta olmak üzere farklı alanlarda özel yatırımlara imza atmak üzere çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. Enerji alanında iş birliğine attığımız her adımda Pakistan’ın enerjide dışa bağımlılığı azalırken, Türkiye bölgede hedeflediği büyümeye biraz daha yaklaşıyor. Enerji alanındaki çalışmalar, iki ülke arasında kurulan tarihi dostluğu her anlaşma ile biraz daha perçinliyor. Pakistan’da yatırıma devam edeceğiz, gideceğimiz daha çok yol var. Grubumuzun bölgedeki ticari gücünü artırarak hedeflediğimiz büyümeye ulaşmayı ve Türkiye’nin bölgedeki gücünü artırmayı planlıyoruz. Bu bakımdan Quaid-e-Azam Solar Park’ın her iki ülke için de hayırlı olmasını diliyorum.”

İmza töreninde konuşan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ise tamamlanması 6 ay sürecek olan projeyle Pakistan’ın enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasının hedeflendiğini belirterek, "Türkiye ile Pakistan arasında atılan bu proje, Türkiye'nin ikinci enerji yatırımı olarak bizim için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Zorlu Enerji’nin daha önce Pakistan’da yaptığı yatırımlar kapsamında 2013 yılında hayata geçirdiği 56 megavatlık Jhimpir rüzgar santrali, Gold Standard ödülüne layık görülmüştü. Jhimpir rüzgar santrali, Pakistan’ın ilk rüzgar santrali olma özelliğini taşımasının yanı sıra yıllık 159 milyon kilovatsaat elektrik üretiyor.





ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 2704 defa okunmuştur.

Güneş  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Karayolları İstanbul’da lisanssız GES kuracak

Karayolları İstanbul’da lisanssız GES kuracak İstanbul’un Silivri ve Büyükçekmece ilçe sınırları içinde 5,20 MW kurulu gücünde ...

Eskişehir’e depolamalı güneş santrali

Eskişehir’e depolamalı güneş santrali Eskişehir’de depolamalı güneş santrali kurulacak

Kurulu güc 1,2 teravata çıktı

Kurulu güc 1,2 teravata çıktı Küresel güneş enerjisi kurulu gücü 1,2 teravata çıktı

Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili

Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili: “Tarım ve Hayvancılık Bitti”

Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor

Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor ‘Sakarya’nın Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor

Bolu’da 9 Okulun Elektriği Güneşten

Bolu’da 9 Okulun Elektriği Güneşten Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Temiz Okul Temiz Enerji, Çevre Dostu 1000 Okul” projesi kapsamında, Bolu merkez ve ilçe...

EPDK, lisanssız GES kararında ısrarlı

EPDK, lisanssız GES kararında ısrarlı EPDK Başkan Yılmaz, sanayicilerin itiraz ettiği güneş enerjisi düzenlemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi

Brisa Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak

Brisa Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak Enerjisa Enerji, Brisa’nın Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak

ABD'den GES Tarifelere Muafiyet

ABD'den GES Tarifelere Muafiyet ABD'den Güneydoğu Asya'dan ithal edilen güneş panellerine yönelik tarifelere muafiyet
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4896

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3192

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3368

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3374

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15824

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18098

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26224

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164516