Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
İşaret dilinde de hizmet dönemiTarih 24 Aralık 2018, 13:32 Editör: Editör Elektrohaber

İşaret dilinde de hizmet dönemi

TOTAL Oil Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde işitme engellilere yönelik ‘İki Elin Enerjisi Güzel’ projesini hayata geçirerek, akaryakıt istasyonlarında işaret dili eğitimi almış personeliyle hizmet vermeye başladı.

İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ile kasım ayında İstanbul, Ankara ve Bursa’daki 20 istasyonun ön saha ve market çalışanlarına işaret dili eğitimleri veren TOTAL, İzmir bölgesindeki istasyonlarının da işaret dili eğitimlerini tamamlayarak, 14 istasyonunda daha işaret dilinde hizmet vermeye başladı ve toplamda işaret dilinde hizmet veren istasyon sayısını 34’e çıkardı. Türkiye’de yaklaşık 4 milyona yakın işitme engelli olduğunu belirten TOTAL Oil Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Egesel, 2019’da daha fazla şehir ve istasyonda hayata geçirmeyi hedefledikleri proje ile tüm Türkiye’de, işitme engelli bireylere ulaşarak gündelik hayatta hizmet alımında yaşadıkları olumsuzluklara çözüm oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

ENGELSİZ İLETİŞİME DESTEK

TOTAL Oil Türkiye olarak, 500 istasyonda tüm Türkiye’ye hizmet verdiklerini dile getiren Begüm Egesel, “Demirören Grubu’nun tüm şirketlerinde olduğu gibi bizler, Türkiye’ye değer katmak, ülkemize ve insanımıza hak ettiği en iyi ürün ve hizmetleri sunma anlayışıyla çalışıyor, topluma karşı sorumluluklarımızı da her zaman göz önünde bulundurmaya gayret ediyoruz. İki Elin Enerjisi Güzel projemizle işitme engelli bireylerin günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek, istasyonlarımızda kendi dillerinde hizmet almalarını sağlamak ve ülke genelinde işaret dilinin yaygınlaşması için farkındalık yaratmayı hedefledik. Kasım ayında İstanbul, Ankara ve Bursa’da 20 istasyonumuzun market ve ön saha çalışanları işaret dili eğitimi aldı. Bu hafta ise İzmir bölgesindeki 14 istasyonumuzun eğitimlerini başarı ile tamamladık. Hedefimiz 2019 Şubat ayı sonunda ülke genelinde 100 istasyonumuzda işaret dilinde hizmet vermek. Projemizin kapsamını çok kısa zamanda genişleterek, farklı hizmet ve çözümlerle işitme engelli bireylerin yol arkadaşı olmayı hedefliyoruz” dedi.

İŞİTME ENGELLİLERİN SORUNLARI AZALTILACAK

İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği Başkanı Ebru Akça ise pek çok sektörde olduğu gibi, akaryakıt sektöründe de hizmet alan işitme engellilerin zorluklar yaşadığını ifade etti. İşitme engelli bireylerden aldıkları geri bildirimler doğrultusunda sorunları minimuma indirmek adına projenin uygulandığını anlatan Akça, şöyle konuştu:

“Projenin ana amacı duyma ve konuşma yetisinden yoksun işitme engelli bireylerin istasyonda bulunduğu süre içerisinde kendi dilinde hizmet alabilmesi, sağlıklı bir iletişim ortamının sağlanması, bu sayede işaret dili uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlayacak farkındalığın toplum içerisinde oluşturulmasıdır. Bu projenin hayata geçmesinde her daim yanımızda olan TOTAL Oil Türkiye ailesine, camiamıza verdikleri bu destekten kaynaklı şükranlarımızı borç biliriz.”

Projenin lansmanı 5 Aralık’ta yayına giren reklam filmi ile gerçekleşti. Reklam filminin tamamında sadece işaret dili kullanılarak, akaryakıt sektöründe yine bir ilke imza atılmış oldu.

Kaynak: HABERTURK




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 2080 defa okunmuştur.

Firmalar  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Ağaoğlundan enerjiye 2 milyarlık yatırım

Ağaoğlundan enerjiye 2 milyarlık yatırım Gayrimenkul projelerini tamamlayıp enerjiye 2 milyarlık yatırım yapacak

Bakırlar Enerji’den, 240 bin haneye ‘temiz enerji’

Bakırlar Enerji’den, 240 bin haneye ‘temiz enerji’ Adana'da faaliyet gösteren Bakırlar Enerji, güneş paneli üretimine başladı.

ARTA'dan güneşe ve suya iki yatırım

ARTA'dan güneşe ve suya iki yatırım ARTA Tekstil; 9 milyon dolarlık Güneş Enerji Santrali ve yaklaşık 500 bin euroluk su tasarrufu yatırımı gerçekleşti...

Apple ürünlerine büyük zam

Apple ürünlerine büyük zam Apple Türkiye birçok ürününde yüzde 10'a varan fiyat artışı gerçekleştirdi.

‘Ahlatcı Doğalgaz’dan Enerya Enerji İçin Halka Arz Başvurusu

‘Ahlatcı Doğalgaz’dan Enerya Enerji İçin Halka Arz Başvurusu Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım tarafından yapılan

Monster , garanti modelini duyurdu

Monster , garanti modelini duyurdu Monster Notebook, kullanıcı hatalarını da kapsayan yeni garanti modelini duyurdu

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu “Enerjimiz Geleceğimiz İçin” Mottosuyla Yayınlandı

Elektrik Üretim A.Ş. yeni bir şirket kuruyor

Elektrik Üretim A.Ş. yeni bir şirket kuruyor Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Elektrik Üretim A.Ş. tarafından EUAS International unvanlı b...

Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı

Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4848

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3134

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3302

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3318

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15770

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18022

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26074

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164272