Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Enerjide ülkeler Tarih 06 Şubat 2019, 18:56 Editör: Editör Elektrohaber

Enerjide ülkeler "ihtiyatlı"

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY, yenilenebilir enerjide önde gelen ülkelerin jeopolitik belirsizlikler ve teknolojik dönüşüm nedeniyle yatırımlarda ihtiyatlı bir tutum sergilediğini belirtti.

EY'den yapılan açıklamada, yılda iki kez açıklanan ve 40 ülkenin yenilenebilir enerji yatırımlarının sıralandığı Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi'nde Çin ve ABD'nin ilk iki sırada yer aldığı aktarıldı.

İlk 10 ülke sıralamasında büyük bir değişimin yaşanmadığı kaydedilen açıklamada, görüşlerine yer verilen EY Türkiye Enerji Sektör Lideri Erkan Baykuş, küresel politikalardaki belirsizlikler ve hükümetlerin temiz enerjiye sağladığı destek ödeneklerindeki kesintilerin, yenilenebilir enerji sektörünü olumsuz etkilediğini vurguladı.

Böyle bir tabloda kısa ve orta vadede yenilenebilir enerji fiyatlarında rekabetin artacağını ve konsolidasyonlarda da yukarı yönlü hareket yaşanabileceğini belirten Baykuş, "Uzun vadede ulaşım ve ısıtma sektörlerinin yenilenebilir enerji talepleri giderek yükseliyor. Politika yapıcılar ticaretle ilgili anlaşmazlıkları geride bırakarak bu alana odaklanacaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

Yenilenebilir enerji alanında, Türkiye'de de küresel ölçekteki gelişime benzer bir durumun yaşandığına dikkati çeken Baykuş, şunları kaydetti:

"Bir önceki endekste 17'inci sırada olan Türkiye, İtalya'nın önüne geçmesine rağmen Mısır'ın rüzgar enerjisi atağı ve İspanya'nın vergi teşviklerini devreye sokmasıyla genel sıralamada bir basamak gerileyerek 18'inci sırada yer aldı. 2017 verilerine baktığımız zaman Türkiye'de yenilenebilir enerjinin toplam kurulu güç içindeki payının yüzde 45,5'e yükseldiğini görüyoruz. Yenilenebilirdeki kurulu gücün yüzde 70'inin hidroelektrik, yüzde 17'sinin rüzgar, yüzde 9'unun güneş, yüzde 3'ünün jeotermal ve yüzde 1'inin biyokütle enerjisinden oluştuğu göze çarpıyor"

Kaynak: A




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 2168 defa okunmuştur.

Enerji  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Elektrikte Liderler Belli Oldu

Elektrikte Liderler Belli Oldu Elektrikte EÜAŞ açık ara önde, özelde lider ENKA

Irak, Türkiye’den 500 megavat elektrik ithal edecek

Irak, Türkiye’den 500 megavat elektrik ithal edecek Irak Elektrik Bakanlığı, ülkede elektrik kesintileri sorununa çözüm için yakında Türkiye’den 500 megavat elektrik a...

Enerji dönüşümü için yılda 7 milyar dolar yatırım gerekiyor

Enerji dönüşümü için yılda 7 milyar dolar yatırım gerekiyor Türkiye'nin enerji dönüşümü için 2030 yılına kadar yatırım ihtiyacının yıllık bazda 5,3-7 milyar dolar arasında...

Üç kaynaklı ilk hibrit santral geliyor

Üç kaynaklı ilk hibrit santral geliyor Cengiz Enerji, ilave güneş santrali yatırımı ile en büyük hibrit elektrik üretim tesisine dönüşen...

EPDK, 8 şirkete lisans verdi

EPDK, 8 şirkete lisans verdi EPDK, 8 şirkete lisans verdi, 1 şirketin lisans süresini uzattı, 5 şirketin lisansını iptal etti.

EPDK, YEKDEM maliyetini revize etti

EPDK, YEKDEM maliyetini revize etti EPDK, YEKDEM maliyetini revize etti

Yeşil enerji bedeli belli oldu

Yeşil enerji bedeli belli oldu Yeşil tarifeyi seçen tüketicilere, görevli tedarik şirketleri tarafından uygulanacak yeşil enerji bedeli

EPDK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

EPDK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı EPDK, YEK-G sistemi ve organize YEK-G piyasası ile vadeli elektrik ..

Elektrik depolama tesisleri 'dağıtım'a girdi

Elektrik depolama tesisleri 'dağıtım'a girdi Elektrik piyasasında depolama hizmetleri temelli düzenlemeler yapıldı.
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4848

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3134

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3302

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3318

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15770

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18022

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26074

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164270