Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Hepsiburada’dan yılın ilk yarısında 17.5 milyarTarih 07 Ekim 2022, 09:01 Editör: Editör Elektrohaber

Hepsiburada’dan yılın ilk yarısında 17.5 milyar

E-ticaret platformu Hepsiburada‘sı, 2022 yılının ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Buna göre Hepsiburada’nın toplam satış hacmi, 2021’in ilk çeyreğine oranla yüzde 57 artarak 9.2 milyar TL oldu. Böylelikle 2022’nin ilk yarısındaki toplam satış hacmi yüzde 69 büyüyerek 17.5 milyar TL’ye ulaştı.

Hepsiburada’da yılın ilk yarısında platform üzerinden verilen sipariş adedi ise yüzde 31 arttı. Yılın ilk altı ayında platform üzerinden verilen sipariş sayısı 29.1 milyon adede ulaşırken, Hepsiburada’nın 2021 yılı ikinci çeyreğinde 4.2 olan müşteri başına ortalama sipariş sıklığı ise yıllık yüzde 23 artışla 5.2’ye yükseldi.

SATICI SAYISI YÜZDE 45, ÜRÜN SAYISI YÜZDE 107 ARTTI

Şirketin 2022 yılı ikinci çeyreğindeki aktif satıcı tabanı 2021’in aynı dönemine oranla yüzde 45 büyüdü ve aktif satıcı sayısı 88.7 bine çıktı. Platformdaki ürün sayısı ise yıllık yüzde 107 artışla 130.3 milyon adede ulaştı. Hepsiburada’nın toplam satışları içinde pazaryeri payı ikinci çeyrekte yüzde 64 olarak gerçekleşti. E-ticaret platformu, 2022 yılının ikinci çeyreğinde yıllık bazda aktif müşteri sayısında da yüzde 18 artışla 9.9 milyondan 11.7 milyona yükseldi.

ENFLASYONDAN ARINDIRILMIŞ SATIŞ HACMİ 19.7 MİLYAR TL

Nasdaq’da da yer alan Hepsiburada, uluslararası finansal raporlama standartları ile uyum çerçevesinde 2022 ikinci çeyrek ve ilk yarıyıl verilerini enflasyon etkisinden arındırarak da açıkladı.

Buna göre ilk 6 ayda gerçekleşen toplam satış hacmi bir önceki yılın ilk yarısına oranla finansal verilerin enflasyona göre yeniden muhasebeleştirilmesi sonucunda yüzde 3 artışla 19.7 milyar TL oldu. Hepsiburada’nın 2022 yılının ikinci çeyreğinde enflasyon muhasebesine göre hesaplanan toplam satış hacmi ise 9.6 milyar TL olarak gerçekleşti.

YILLIK BÜYÜME HEDEFİNİ YÜKSELTİLDİ

Hepsiburada, 2. çeyrek sonuçlarının açıklanmasını ardından daha önce 2022 yılının tamamı için duyurduğu yüzde 50 civarındaki toplam satış hacmi büyümesi hedefini, yüzde 60 civarına yükseltti. Şirket ayrıca, 2022 yılında faiz, amortisman ve vergi öncesi kârlılığın toplam satış hacmine oranının da yüzde -2.5 ile yüzde -3 düzeyinde gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, 2022 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Güçlü sonuçlarla başladığımız 2022 yılının ikinci çeyreğinde, aktif satıcı sayımızda yüzde 45, ürün sayımızda ise yüzde 107 artışa ulaştık. Böylelikle yılın ilk yarısını 29,. milyon siparişle tamamlayarak toplam satış hacmimizi yüzde 69 oranında büyütme başarısı gösterdik. Bu başarılı performansın bir sonucu olarak 2022 yıl sonu büyüme hedefimizi yükselttik. Yakaladığımız küresel başarı hikayesini büyütmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 528 defa okunmuştur.

Güncel  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek

Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek EMO: Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek

MTA Sivas’ta bir jeotermal ruhsatı verecek

MTA Sivas’ta bir jeotermal ruhsatı verecek MTA, Sivas’ta bir adet jeotermal saha için ihaleyle ruhsat verecek.

Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak Mir Yıldız Mühendislik, Elazığ’da jeotermal kaynak arayacak Kaynak: Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Büyük hazırlık sürüyor

Büyük hazırlık sürüyor Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) ile bu ala...

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu Şanlıurfa’da kaçak trafolar traktör römorkuna yüklendi, duvarlara saklandı

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü Türk şirketlerin enerji depolama sistemleri ihracat başarısına dönüştü

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Boeing'in ilk elektrikli uçak projesinin adının "Wisk" olduğunu söyle...

BAE ve Mısır enerjide anlaştı

BAE ve Mısır enerjide anlaştı BAE ve Mısır arasında 10 milyar dolarlık enerji anlaşması imzalandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4872

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3166

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3340

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3350

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15800

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18064

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26168

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164420