Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
İstifa Depremi!Tarih 28 Nisan 2016, 12:10 Editör: Editör Elektrohaber

İstifa Depremi!

İstifa ettiler!

“BİZLERE YÜKLENEN BÜTÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE DAHA FAZLASINI YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞU İÇİNDE BUGÜN İTİBARI İLE GÖREVİMİZİ TAMAMLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve 3 yönetim kurulu üyesi, yeni hükümetin kurulmasıyla istifa etti.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ile Yönetim Kurulu üyeleri Yılmaz Öztürk, Osman Eminel  ve  Muharrem Saygılı yaptıkları ortak açıklamada, “Göreve atandığımız günden bugüne zamanın hükümeti tarafından bizlere yüklenen bütün yükümlülükleri ve daha fazlasını yerine getirmenin mutluluğu içinde bugün itibarı ile görevimizi tamamlamış bulunmaktayız” dediler.

İki buçuk yıla yakın bir süre halka hak ettiği hizmeti verebilmek için Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu’nda özveri ile görev yaptıklarını kaydeden üyeler, şunları kaydetti:

“Çok önemli saydığımız bu görevi devrederken Kıb-Tek’in kasasında 11 milyon 152 bin 379 TL nakit yanında, hemen kullanılabilen 9 milyon 900 bin 484 TL banka kaynağımız bulunmaktadır.

 Yönetici arkadaşlarımıza devredeceğimiz 209 milyon 682 bin 992 TL  (73 milyon 549 bin 753 Dolar) borcumuz mevcuttur. Yaptığımız değerlendirmelerde mevcut bu borcu 13 ay gibi kısa bir sürede kapatmayı ve kurumu finans yükünden o ölçüde kurtarmayı hedefledik.

Ancak yeni hükümetin kurularak güvenoyu alması, siyasetin önünü açmak ve yeni oluşumlara fırsat vermede siyasetçilere zaman kazandırmak adına bizleri hükümetin güvenoyu aldığı andan itibaren müstafi saymaya ve bunu kamuoyu ile paylaşmaya taşımıştır.

Görev yaptığımız süre içinde gerek çalışmalarımızdan, gerekse elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan arızalar sonucu halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü kurumumuz adına özür diler, bağışlanmayı arzularız.

Bunun yanında, Yönetim Kurulunda iki ayrı ekipten oluşan Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza, Yönetim Kurulu olarak aldığımız kararları uygulamakta tereddüt göstermeyen yöneticilerimize, büyük özverilerle işaret ettiğimiz hedefe koşarak giden bütün çalışanlarımıza, gün yirmi dört saat güvenliğimizi sağlayan özel güvenlik ekibimize, projelerimize sürekli destek veren sendikamıza, hata ve kusurlarımızda bizlere anlayış gösteren siz halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunar, kabulünü arzularız.

Bayrağı bizden sonra devralacak Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerimize mevcut çıtayı daha yükseğe taşıyacaklarına olan inancımızla bu görevlerinde başarılar dileriz.”

Kaynak: Kıbrıs7/24




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 2908 defa okunmuştur.

Güncel  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek

Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek EMO: Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek

MTA Sivas’ta bir jeotermal ruhsatı verecek

MTA Sivas’ta bir jeotermal ruhsatı verecek MTA, Sivas’ta bir adet jeotermal saha için ihaleyle ruhsat verecek.

Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak Mir Yıldız Mühendislik, Elazığ’da jeotermal kaynak arayacak Kaynak: Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Büyük hazırlık sürüyor

Büyük hazırlık sürüyor Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) ile bu ala...

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu Şanlıurfa’da kaçak trafolar traktör römorkuna yüklendi, duvarlara saklandı

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü Türk şirketlerin enerji depolama sistemleri ihracat başarısına dönüştü

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Boeing'in ilk elektrikli uçak projesinin adının "Wisk" olduğunu söyle...

BAE ve Mısır enerjide anlaştı

BAE ve Mısır enerjide anlaştı BAE ve Mısır arasında 10 milyar dolarlık enerji anlaşması imzalandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4898

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3192

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3368

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3374

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15824

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18098

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26226

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164516