Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Yüzde yüz yerli rüzgar enerjisiTarih 09 Mayıs 2017, 11:25 Editör: Editör Teknik Adam

Yüzde yüz yerli rüzgar enerjisi

Türkiye’nin yerli kaynaklarla enerji ihtiyacını karşılama vizyonuna özel şirketler de destek veriyor. Yaptığı Rüzgar santrali yatırımını anlatan İğrek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, ”Bürokratik engeller ve kanunlar sanayiciyi uğraştırıyor” diyor.

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı İstanbul’da devam ediyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan buluşmada sektöre yön veren 200’e yakın firma enerji sektörüne ilişkin yeniliklerini sergiliyor. Katılımcı firmalar; Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerden profesyonel ziyaretçilerle bir araya gelip yeni iş bağlantıları ve anlaşmaları için fırsat yakalayamaya çalışıyor. Fuar ayrıca, Yunanistan, Ürdün ve Kosova’dan gelecek önemli satın alımcılara da ev sahipliği yapacak. Fuara katılan ve 1946 yılından bu yana makine, otomobil pres kalıpları dökümü alanında üretim yapan İğrek Makine’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, sektöre ilişkin  özel açıklamalarda bulundu.

Milli ekonomi ve milli projeler bazında yüzde yüz yerli rüzgar enerji santrali kuracaklarını belirten İğrek, “1946 da kurulmuş şuanda 3.nesil şirket olarak ülkemize hizmet ettik. 3 senedir çok yoğun çalışıyoruz ve şuanda mutlu sona geldik. 1500 KW’lik dişli kutusu olmayan rüzgar enerji santralinin tüm altı döküm parçalarını bitirdik ve montajını yaptık” diye konuştu. Yazılımını da Almanya’dan destek alarak pano ve kumanda sistemlerini bitirdiklerini aktaran İğrek, “Teknoloji olarak 2017 senesinde dünyada tüm markalarla yarışabilecek ve üretimi yapılan ürünlerle yarışabilecek seviyede oldu” diye konuştu.

“Hiç olmazsa yenilenebilir enerjide devletimiz bizi taşeron olarak görmesin, yüzde yüz üreten şirket olarak görsün, önümüzü açsın istiyoruz” diyen Orhan İğrek, sadece kendi fabrikalarında 350 personelin gece gündüz bu projeler ile ilgili çalıştıklarını söyledi. İğrek “Rüzgar santrali AR-GE ekibimiz 10 kişi ancak, istihdam sayısı her geçen gün artarak devam edecek” değerlendirmesinde bulundu. Bu proje ile milyarlara varan enerji faturasını yok etmiş olacaklarına vurgu yapan İğrek, “Çok küçük istihdamlarla çok büyük enerji tasarrufu sağlanacak. Bu da enerjiye bağımlılıktan çok önemli bir kazançtır” ifadelerini kullandı.

Devletin yenilenebilir enerji alanları için yapacağı ihalelerle ilgili açıklamalarda bulunan Orhan İğrek, “200 milyon TL’lik yatırımı ve 71 yıllık sanayi tecrübesiyle fark edilmemiş olmanın ızdırabını belirtmek isterim. 1500 KW’lik rüzgar enerjisi Türkiye’nin şartlarında ideal büyüklüktür. Türkiye’nin rüzgarına, yatırımına, satış fiyatına kurulabilirlik imkanlarına bir araya getirildiği takdir de 2,5 – 3 Megawattlardan daha caziptir. Daha çok alana yerleştirilebilir. İnşallah fark edileceğiz” değerlendirmesinde bulundu.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 3642 defa okunmuştur.

Rüzgar  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Tekirdağ’da depolamalı rüzgar santrali kurulacak

Tekirdağ’da depolamalı rüzgar santrali kurulacak Maksima Enerji, Tekirdağ’da depolamalı RES kuracak Kaynak: Tekirdağ’da depolamalı rüzgar santrali kurulacak

Rüzgar Enerjisinde Güç Birliği

Rüzgar Enerjisinde Güç Birliği WindEurope ve Azerbaycan’dan Rüzgar Enerjisinde Güç Birliği

Rüzgar Enerjisinde Rekor Kırıldı

Rüzgar Enerjisinde Rekor Kırıldı Rüzgar mühendisliği şirketi Siemens Gamesa, SG 14-222 DD model türbin ile bir günde üretilen güç rekoru kırdı.

Enerji Bakanlığı Rüzgarda 18 YEKA Belirledi

Enerji Bakanlığı Rüzgarda 18 YEKA Belirledi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 21 ildeki 18 araziyi rüzgar enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alan...

Rüzgar türbinleri geri dönüştürülüyor

Rüzgar türbinleri geri dönüştürülüyor Zamanını tamamlayan rüzgar türbinleri geri dönüştürülüyor

Rüzgar elektrik üretiminde ilk sırada

Rüzgar elektrik üretiminde ilk sırada Türkiye'de dün günlük bazda 880 bin 272 megavatsaat elektrik üretildi. Üretimde ilk sırada yüzde 17,66 payla rü...

Rüzgâr ihaleleri yine ertelendi

Rüzgâr ihaleleri yine ertelendi Toplam 850 megavatlık (MW) 20 rüzgâr santrali için açılan şebeke bağlantı hakkı ihaleleri ertelendi.

Türkiye, rüzgarda Avrupa'da üçüncü

Türkiye, rüzgarda Avrupa'da üçüncü Türkiye, karasal rüzgar gücünde Avrupa'da üçüncülüğe yükseldi

Rüzgardan elektrik üretimi rekoru

Rüzgardan elektrik üretimi rekoru Türkiye'nin rüzgar enerjisinden sağladığı elektrik
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4880

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3176

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3350

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15810

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18078

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26184

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164464