Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Faturalar İkiye KatlandıTarih 19 Ocak 2021, 15:20 Editör: Editör Elektrohaber

Faturalar İkiye Katlandı

Van‘da elektrik sayaçları sokak direklerine taşınan yurttaşlar, faturalarının ikiye katlandığını ve taşıma masraflarının kendilerine mal edildiğini belirtti. VEDAŞ, “kaçak tüketimin” önüne geçildiğini savunarak, “Tüketilen enerjide artış olması da normaldir” dedi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Van merkez ve ilçelerindeki evlerin elektrik sayaçlarını sokaklardaki direklerin üzerine taşıyor. Görüntü kirliliğine neden olan söz konusu duruma, “kaliteli enerji, sürekli enerji ve kayıp kaçağın alt düzeye çekilmesi” gerekçe gösteriliyor. Durumdan şikâyetçi olan yurttaşlar, sayaçların taşınmasının ardından faturalarının ikiye ve üçe katlandığını aktardı. VEDAŞ yetkilileri ise, faturaların yüksek gelmesini “kaçak tüketime” bağladı.

FATURALAR KATLANDI

Mezopotamya Ajansı’ndan Barış Dönmez ve Özlem Yayan’ın haberine göre; 200-250 TL gelen elektrik faturasının sayaç taşımı sonrası 400-600 TL’ye çıktığını aktaran yurttaşlardan Sabahattin Kapağan, bu durumun kendilerini mağdur ettiğine söyledi. Sayaç taşıma sırasında ortaya çıkan masrafın da kendilerine mal edildiğini belirten Kapağan, “Faturalar artık mesaj yoluyla geliyor. Bu durumda fatura detaylarına nasıl ulaşacağım? Eskiden hiç olmazsa bir fatura geliyordu ve orada her şey yazıyordu” dedi. Sayaçların sadece mahallelerde direklere taşındığını dile getiren Kapağan, “Sadece buzdolabı ve iki lamba yakıyoruz gelen fatura 400-600 TL. Ciddi bir haksızlık var” diye tepki gösterdi.

YAŞANAN MAĞDURİYET 

Hacıbekir Mahallesi’nde oturan Fadime Ergüş, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde insanların çalışmadığını ve yüksek faturalar nedeniyle mağdur olduğunu vurguladı. 180 TL olan faturasının sayaçların direklere taşınmasıyla 400 TL’ye çıktığını aktaran Ergüş, “Bu kadar yüksek bir faturayı nasıl ödeyeceğiz?” diye sordu. Fatura bilgilerinin mesaj yoluyla gelmesine de tepki gösteren Ergüş, şunları söyledi: “Hangi mahallede kaç kişi kaçak kullanıyor belli değil. Ellerinde buna dair bir veri var mı? Neye göre bunu belirliyorlar? Neden kış ortasında böyle bir çalışma yapıldı? Bu yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyorum. Birçok insanı mağdur ettiler.”

VEDAŞ’IN YANITI 

Mahallelilerin şikâyetlerine dair sorularımızı yanıtlayan VEDAŞ, yapılan uygulamayla voltaj düşüklüğü sorununun ortadan kalktığını iddia etti. VEDAŞ, “tüketicinin önceki dönemlerde sayaçtan geçirmeyerek yaptığı tüketimlerin artık sayaç üzerinden geçmesi” nedeniyle yüksek fatura geldiğini savundu. VEDAŞ, “Voltaj düşüklüğü sorununun ortadan kaldırılmasından sonra tüketicilerimiz kaliteli enerjiyi kesintisiz bir şekilde alma imkanına kavuşmuştur. Bu nedenle tüketilen enerjide artış olması da normaldir. Faturasının yüksek geldiğini düşünen tüketicilerimiz çağrı merkezimizi arayarak ya da şahsen dilekçe vererek taleplerini bizlere iletebilirler. Tüm tüketici talepleri tarafımızca titizlikle incelenmekte ve tüketicilerimize geri dönüş yapılmaktadır” şeklinde cevap verdi.

SAYAÇ TAŞIMA DEVAM EDECEK

Yurttaşların sadece kenar mahallelerde sayaçların taşındığı noktasındaki eleştirilerini de yanıtlayan VEDAŞ, “Van il merkezinde sayaçların taşınması çalışması Temmuz ayında başlamış olup halihazırda da devam etmektedir. Akıllı şebeke sistemi kapsamında kullandığımız sayaçlar yurt dışından gelmekte olup pandemi nedeniyle tedarik sürecinde kısa bir dönem aksama yaşanmıştır. Yaşanan aksaklıkların giderilmesinin ardından çalışmalarımız devam etmektedir. Kış dönemine özellikle denk getirilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Akıllı şebeke sistemimizi etkin kullanabilmek için abonelerimizin tamamında bu işlemi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 1294 defa okunmuştur.

Güncel  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Büyük hazırlık sürüyor

Büyük hazırlık sürüyor Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) ile bu ala...

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu Şanlıurfa’da kaçak trafolar traktör römorkuna yüklendi, duvarlara saklandı

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü Türk şirketlerin enerji depolama sistemleri ihracat başarısına dönüştü

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Boeing'in ilk elektrikli uçak projesinin adının "Wisk" olduğunu söyle...

BAE ve Mısır enerjide anlaştı

BAE ve Mısır enerjide anlaştı BAE ve Mısır arasında 10 milyar dolarlık enerji anlaşması imzalandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cep Telefonunda Kiralama Dönemi

Cep Telefonunda Kiralama Dönemi Telefon satışındaki fiyat artışı, kiralama talebini patlattı

Deprem bölgesine mobil hat kararı

Deprem bölgesine mobil hat kararı Deprem bölgesine mobil hat kararı

Depremden etkilenen elektrik abone sayısı

Depremden etkilenen elektrik abone sayısı Depremden etkilenen elektrik abone sayısı kaç? TEDAŞ'tan açıklama
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4846

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3134

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3300

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3318

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15770

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18022

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26074

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164270